O fumatoare anti fumat

Ma uit la pachetul de tigari de pe birou si vad scris mare "Fumatul poate ucide". Eu sunt ipohondra de fel si cred ca daca mai citesc mult asta, o sa ma autosugestionez asa de tare incat am sa mor :) Nu m-as autosugestiona si eu sa ma las de fumat....
Oricum, ma bucur sincer (incredibil!!!!) de noile norme. M-as bucura sa-mi cresc copiii intr-o societate in care fumatul nu este ceva acceptabil, in care fumatorii sunt marginalizati, in care calul din marlboro nu este brand, in care doar terminatii liceului fumeaza, in care trebuie sa iesi in strada sau sa stai inchis intr-o cosmelie paraginita pt a fuma o tigara, in care sa-ti fie rusine sa spui: sunt fumator.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Amin!

Anonim spunea...

Bine, hai ca ma mananca, nu ma pot opri sa zic doar "Amin!".
Eu imi doresc sa ma intrebe cineva din jurul meu: "Te deranjeaza fumul?" si eu sa raspund cat pot de iritata: "Daaaa!". Iar mai tarziu, cand ajungem sa bem impreuna ceva sau suntem intr-un club, in fine, cand ne distram pe mese undeva, sa ma intrebe acelasi cineva cu ton insinuator: "Dar de ce zici ca te deranjeaza fumul? Ca vad ca fumezi ca turcul...". Ha! Atunci sa te tii!
"Pentru ca ma deranjeaza. Pentru ca nu vreau sa-mi fumezi tu in nas si eu sa ma prefac ca sunt OK. Pentru ca sunt obsedata de aer curat si de aeriseala si spatii deschise si curate, iar daca fumez, fumez pentru ca imi place si VREAU EU. Nu vreau sa fumez pasiv cand vrei tu! Daca ma bucur de o seara cu alcool si fum e PENTRU MINE, sa ma bucur eu! Nu inseamna ca iti poti permite sa ma afumi cand vrea muschiul tau de fumator inveterat. La mine acasa vreau sa fie fum doar daca am EU chef de fumat si de destrabalare, nu daca ai tu! Daca ma expun la riscurile provocate de tutun ma expun pentru ca ma simt eu bine in momentul ala si vreau sa ma bucur la maxim, iar asta inseamna si tigari. Dar nu iti permit TIE sa ma expui la aceste riscuri tu si cu tzigarile tale, kkm-ash in tzigarile tale sa ma kk! (e bine Tea? :)))

Teadora spunea...

:))) da, hai ca asa mai suna a karmina

Anonim spunea...

Pot sa scrie astia pe pachetele de tigari si despre ma-sa ucisului, a impotentei, a cancerului, a bubei cu puroi, a sidei, a SARS-ului, a damblagelii...lumea va fuma in continuare serpeste iar eu imi voi scoate ochii afumatzi in baruri!:(( Sau se da lege sa nu se mai fumeze in bar?:D

Anonim spunea...

Cum tu esti o fumatoare anti fumat, eu sunt un nefumator pro fumat. De fapt nu pro fumat, ci pro libertate si anti cenzura. Interzicerea nu a rezolvat niciodata o nimic. Copiii nostrii vor fuma indiferent daca va fi interzis sau nu, vor fuma fiindca e cool. In momentul in care nu va mai fi cool, iar societatea va ostraciza fumatorii, atunci fi sigura ca nu vor mai fuma. Aceeasi situatie si cu drogurile. Nu ajuta cu nimic sa le interzici, ba din contra as zice. Ce ar trebui sa faca autoritatile nu sunt programele alea de 2 lei pe care nu le urmareste nimeni si care sunt atat de obosite ca produc efectul invers, ci ar trebui sa informeze. Nu spune sec "Drogurile ucid", spune exact, care ucid, in ce cantitate, etc. In Olanda, drogurile usoare sunt legale si nu am auzit sa se fi imputinat populatia.
In concluzie, informeaza-ma corect si lasa-mi libertatea sa aleg.

Alexandru spunea...

Cred ca daca interzic fumatul in baruri, cluburi, puburi o sa ma urc pe pereti. O sa ma las si de fumat si de baut.

Nu merge Absolutul si Taurul Rosu fara un tutun.

Anonim spunea...

Daca se interzic tigarile in baruri, nu vor mai fi atat de multi fumatori, for sure. Deja in tarile civizilate si mai emancipate decat Romania, se fumeaza din ce in ce mai putin si exista foarte putine restaurante sau baruri unde poti fuma. Great choice!!!

Corneliu Nicoara spunea...

Orice fumator e, in adincul inimii, anti-fumat (dovada e ca nu-si incurajeaza copiii sa fumeze). Unii dintre fumatori se bucura de noile interdictii si, dupa o vreme, va fi ceva firesc, cum e firesc in supermarket sa nu fumezi.
Personal, cred ca interzicerea in sine nu va da roade. Fain ar fi sa ajungem la societatea aia in care fumatul nu mai e cool. Dar asta se poate face doar prin informare, iar statul nu are interesul asta.
Orice fumator s-ar lasa de fumat daca ar afla de ce fumeaza. Eu am aflat abia la 27 de ani de la prima tigara din viata mea si atunci am fumat-o pe ultima.
Placerea si "vrutul" nu se numara printre motivele fumatului. Din fericire!
Deci nu e in termeni corecti sa vorbim de "optiunea" fumatorului, cu atit mai putin a nefumatorului.
Am scapat de fumat cu Metoda Usoara a lui Allen Carr. O recomand.