Keep walking

Cel mai destept lucru pe care l-am vazut vreodata in horoscop a fost urmatorul sfat pt ziua respectiva:
Keep walking until you can't anymore
Atunci mi s-a parut whatever, dar in zile ca astazi imi aduc aminte de el. Pentru ca oricat de acut as simti ca nu mai pot si ca sunt satula pana peste limita puterii mele de tolerantza, daca ma intreb: u can't keep walking anymore? pe bune, o sa te intinzi pe jos si nu o sa te mai ridici? raspunsul e intotdeauna: ba da, mai pot, normal ca mai pot. Si in loc de pauza de plans de mila, mai fac un pas.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Se pare ca din doua rele "Calul moare de alergatura multa si prostul de grija altuia" ai ales-o pe cea mai onorabila.Si cel ce este gata sa se innece cheltuieste energie cu disperare dar lipsa de tel face ca energia consumata sa nu duca la o finalitate fericita.Imi cer scuze pentru interventia cam didactica, mi-am permis acest comentariu pt. ca
am simtit multa disperare generata poate de singuratate. Gresala multora in tinerete este de a spera ca se vor putea baza pe altii pt a reusi in viata sau ca le va pica din cer o conjunctura favorabila care sa-i ajute. Apropo de conjunctura, niciodata nu vei putea pute avea oportunitatile unui tanar nascut intro familie bogata sau cu influenta. El le are fara nici un efort prin nastere. Uitate la copilul lui IRINEL C. nu are nimic demn de cartea recordurilor (are tot 5 degete la maini si la picioare, uda la fel scutecele ca ceilalti iar despre inteligenta inca nu s poate spune nimic- asta nu insamna ca nu va pute fi un tanar de isprava cand va fi mare.Cine stie?)si ce tamtam pe banii contibuabililor la postul Tv. Iata inca un avantaj al celor "realizati", scot bani pana si din refularile sau curiozitatea celor care vor sa vada ce viata duc cei care par sa nu aiba grijile oamenilor obisnuiti. Tarziu intelegem ca in viata totul este ca la meditatie. Profesorii(cei care te vor ajuta, sprijini...) iti arata drumul, dar de parcurs il parcurgi singur, nu te poti sprijini pe ei pt al parcurge in locul tau, oricat de mult ar dori chiar ei sa te ajute. Cam deprimant nu? De aceia cauta-ti un ideal care sa te reprezinte si lupta sa-l atingi la modul serios.Creste treptat nivelul aspiratiilor pt. ca atingandu-le sa capeti incredere in tine. Lipsa de succes nu este mobilizatoare. Incearca intodeauna sa faci treaba cat mai bine pentru ca daca cei care te iubesc s-ar putea sa te mai ierte, propria ta constiinta nu poate fi nici mintita si nici cumparata. Chiar daca vei avea insucces si asa, sigur nu vei muri, dar ai avut un ideal spre care sa-ti canalizezi energia care a dat sens zbaterii tale chiar daca vei verifica in final principiul ca "ceeace nu te omoara te intareste" .Important este sa nu ai ce-ti reprosa.Pentru ca este un timp pentru toate asa cum scrie in biblie, este un timp sa semeni si un timp sa culegi. Pot spune sigur atat din experienta mea cat si a altora ca lucrurile nefacute la timpul lor se razbuna. Iar recuperarea devine din ce in ce mai grea cu trecerea timpului. Cred ca problema (dezorientarea) ta este cea a multora din generatia ta, iar pt voi trairea ei este un adevar atat de evident ca si o axioma (un adevar ce nu mai trebuieste demonstrat) astfel incat nimeni nu s-a mai obosit sa-ti raspunda, mai ales ca nici lor nu le este clara solutia. Dupacum vezi putini au curajul tau de asi afirma simtamintele, au insa grija sa se menajeze, nu se asocieza cu cei care par obositi, deznadajduiti deoarece asta au si ei, ci asteaapta oportunitatea din vis (este mai comod asa si fara consum nervos).Bine faci "Keep Walking" deoarece singura clipa ce poate fi traita este prezentul. Trecutul nu l-a putut intoarce nimeni inapoi (ar fi schimbat multe Al. Macedon, Napoleon...)iar viitorul depinde de deciziile pe care le iei in prezent. Asa ca traitul in asteptare nu rezolva ci amana orice rezolvare.

Anonim spunea...

E pur si poate! :)

Bun entry. Nota noua cincizeci pentru impresie artistica.