Husband

Am fost cu o prietena in Bulgaria. Foarte palpitant, la ora 22 eram in pat in fiecare seara ( sa dormim, subliniez). Ne-am bucurat cand ne-au ridicat masina din fata hotelului, ca s-a mai intamplat ceva iesit din comun. Obisnuite cu viata palpitanta din Bucuresti, cateva plimbari dintr-un oras in altul nu ne-au oferit doza necesara de "action". Am avut deci tot timpul sa studiem viata de familie a celor care zaceau in jurul piscinei in fiecare dimineata. Liliana a descoperit o noua specie, pe care noi, cufundate in fumul cluburilor Bucurestene, nu am reusit sa o observam niciodata: specia "husband".
Hazbanzii sar in apa rece din piscina, stiind ca la marginea ei este cineva care-i asteapta cu prosopul sa-i stearga pe spate. Conduc incet pe autostrada, insa, uneori uitand ca sunt hasbanzi accelereaza brusc. la fel de brusc incetinesc si pe geam vedem sotia gesticuland isteric catre ei, dandu-ne seama ca urmeaza inca 50 km cu viteza legala. Hasbanzii au grija de copii in timp ce sotiile se duc la cumparaturi: "hai draga, ai si tu grija de el juma' de ora, nu mori, ca iar incepe asta sa urle si-mi strica tot shoppingul". Hasbanzii se prefac ca dorm, dar ei stau cu ochii intredeschisi sa vada siluetele care trec pe langa piscina. Unii hasbanzi vin si cu soacrele in concediu. Fac parte dintre norocosii care pot face si sex in vacanta, intrucat pot culca copilul la socrii in camera. Dar in general, hasbanzii par foarte grijulii si docili, sunt impresionanti.
Ma intreb, oare sunt barbati care se nasc pt a fi hasbanzi? Eu credeam ca barbatii se nasc golani. Nu-mi inchipui un golan transformat in hasband totusi, oricat as incerca. Cat de talentata poate fi o femeie sa transforme un golan in hasband? Sau se nasc hasbanzi si se transforma in golani? Sau se prefac ca sunt hasbanzi pe o perioada de timp mai lunga sau mai scurta, ei fiind de fapt golani in sinea lor?
Greu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Greu de zic...Eu cunosc pe cineva, din nascare era tatal golanilor. De cativa ani a devenit hazband model...Inteleg ca tine mult la uaifa lui dar e totusi o schimbare majora...Cum s-a intamplat, de ce...nu stiu!

mar spunea...

Teadora - pana nu incerci n-ai de unde sa intelegi.

Locke - Daca spui ca-l cunosti de ce nu-l intrebi. Cele mai bune informatii se obtin direct de la sursa.

PS - apoi spuneti-ne si noua asa de amorul psihologiei